Stakkars konduktøren

Har du noen gang tenkt på at du kjefter på feil person? 
Det er ikke sikkert at den første og beste personen du ser med en NSB logo er personene som skal ha kjeft for ett eller annet.
Har du tenkt på hvor mye urettmessig kjeft en konduktør får i løpet av en arbeidsuke?

En ettermiddag på en togstajson oppdaget jeg en krakilsk kvinne. Hun brukte allt hun hadde av energi og bevegelser i kroppen til og forkalre den stakkars konduktøren som stod på perrongen, om at hun faktisk hadde brukt 2,3 timer av arbeidstiden sin på forsnika tog den uka. Ja tenke seg til, hele 2,3 timer! Var vel ikke en sjel på perrongen som ikke fikk med seg akkurat dette.

Eller hva med mannen som skjelte ut konduktøren inne på toget, det var nemlig bare et enkelt togsett istedenfor dobbelt på den avgangen. Hører jo med til historien at strekningen toget går på hadde vært steng store deler av dagen, grunnet en ulykke. Men uansett, den stakkars konduktøren fikk huden full, måtte jo være hans sin skyld at det ikke var dobbelt togsett. Jeg kan fint forstå mannens frustrasjon, da det var så fullt at mange måtte stå i 50 minutter på toget før de fikk planta ræva nedpå et sete og det ble plass til at konduktøren skulle komme seg rundt i toget. 

Uansett, i disse situasjonene så er ikke konduktøren den rette til å kjefte på. Det er folk som sitter på kundeservice som skal ha denne kjeften. De er betalt for og sitte og ta i mot henvendelser. Konduktøren er jo der for og yte service ombord i togene. 

Så min lille bønn til dere er, tenk dere godt om før dere kjefter på noen. Er du helt sikker på at det er rett person du sender møkka til? Dette gjelder ikke bare når du kjører tog, men ellers i livet også. 
Det koster heller ikke mye å si hei med et smil, eller hadet bra til mennesker i serviceyrker heller. Dette er mennessker som står opp tidligere enn det du gjør, for at du skal komme deg trygt på jobb. Tenk hvor mye bedre dag disse får på jobben om man er blid og imøtekommende mot dem, enn at man kjefter for ting de absolutt ikke kan noe for. 

 
FOTO: Crestock

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits